AMPERE WORDT ONBESPREEKBAAR

Vind kalmte in een wereld die schreeuwt.
Het is de laatste tijd een bijna onvermijdelijke topic dat door de pandemie meer actueel is dan ooit: Mentale gezondheid.

Deejay en organisator Jef Willem, ook wel bekend als DJ Jef Eagl, heeft het onbespreekbare bespreekbaar gemaakt. De coronacrisis weegt hard op de mensen die hij kent. “Ik ken meer mensen die zelfmoord pleegden, dan mensen die corona hebben gehad”, schrijft de Gentenaar in een bericht dat in mum van tijd viraal ging. Het uitblijven van enig perspectief weegt hem en zovelen anderen zwaar..

Om dit aan te pakken heeft Jef de podcast “Onbespreekbaar” gestart die de mentale gezondheid in dit coronajaar bespreekbaar wil maken. “We praten te weinig met elkaar, en het is vooral mijn bedoeling dat aan te kaarten. Mensen uit de event- en entertainment sector zijn de sterkste mensen die ik ken. Toch krijgen we de jongste tijd vaak te horen dat we egoïsten zijn. Ik vond het gevaarlijk dat we geen stem kregen, en het doet me plezier dat er nu veel steun komt.”

Mentaal welzijn zou net als een evenement mensen moeten samenbrengen, maar daarvoor moet het eerst bespreekbaar worden.

Bovenstaande is de kern van ons verhaal en ons event. Samen met Jef Eagl bespreken we de problematiek en gaan we de conversatie aan met professionals, beleidsmakers en bezoekers over het mentale aspect pre en post covid met een extra nadruk op nachtcultuur. Dit doen we in Ampere, opgesteld in een covid proof huiskamer setting met publiek (naar gelang de regels van de overheid) maar natuurlijk ook online op een digitaal platform waar je al je vragen en opmerkingen kan achterlaten.

Gastsprekers worden binnenkort aangekondigd
Tickets online 1 april.

Dit event kan enkel plaatsvinden met hulp van de Vlaamse Overheid.

More info:
Uit in Vlaanderen
Resident Advisor

Check out Onbespreekbaar: Instagram , Facebook , Spotify