We zijn een collectief en we presenteren ons met kwalitatieve podiumliteratuur, waarin de combinatie van spoken word, poëzie, theater, rap, cabaret, stand-up, improvisatie en allerlei andere vormen van het gesproken woord gezocht wordt. Dat doen we maandelijks in meerdere steden (Antwerpen, Amsterdam, Arnhem, Gent, Nijmegen & Utrecht) en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Iedere vorm van woordkunst kan bij ons een podium krijgen.

Op vrijdag 26 oktober landen we voor de tweede maal in Ampere met onze Mensen Zeggen Dingen caravaan, met artiesten uit Vlaanderen én Nederland, zoals onder andere Mon (Eigen Wolk Eerst, Vakmansklap), Wim Helsen (Er wordt naar u geluisterd) en Hind Eljadid (Zonderwolk, Van Dale SPOKEN AWARD 2017, categorie poetry).

ARTIEST IN DE KIJKER: WIM HELSEN

Wim Helsen is ook een mens die dingen zegt, dus Mensen Zeggen Dingen trok hun stoute schoenen aan en nodigde deze baasheid uit om ook op deze editie in Ampere zijn zegje te komen doen. Deze vriend van de poëzie hoeft eigenlijk geen introductie meer in de Nederlandse taalregio, desalniettemin doen wij dat alsnog graag wel. Hoewel hij zelf in zijn jeugd de kern van de misvatting heeft gekweekt dat hij een luiaard is, bewijst zijn kerfstok heel wat anders. Zo toerde hij met zijn allereerste cabaretshow Heden Soup! maar liefst 250 speeldata rond, wat hem ook de prestigieuze prijs Neerlans Hoop in de schoot heeft geworpen. Hij schreef tal van zaalvoorstellingen en televisiereeksen, voor zichzelf en voor anderen, waarmee hij telkens weer zeer tevreden toeschouwers creëerde.
Foto: Johan Jacobs.

—-
16+ Each under 18 must be accompanied by a responsible adult.
In order to verify your age, ID may be requested.
For this reason, we advise that all customers bring valid ID.