Ondergronds/Bovengronds, de nieuwe concertreeks die in januari van start gaat in Ampere, stelt vandaag de eerste 6 bands voor. Onder andere Condor Gruppe en The Kids komen optreden in de feestzaal onder de spoorwegen.

Dat Evil Empire Orchestra op 24 januari de nieuwe concertreeks zou aftrappen was al bekendgemaakt. Nu zijn de volgende vijf acts aan de affiche toegevoegd. Zoals aangekondigd biedt het programma een een frisse, actuele mix van rock, funk en jazz – en ook wat stevigere genres…

De Beren Gieren, één van de spannendste jazz-formaties uit ons land, komt op donderdag 31 januari naar Ampere. Een week later is het de beurt aan de Antwerpenaren van Condor Gruppe, die hun experimentele western-spaghettisound door de zaal komen jagen. Les Filles d’Apocalypse spelen in Ampere op donderdag 14 februari.

Op 21/2 wacht een avond voor liefhebbers van het hardere gitaarwerk, want het metalen dj-duo Goe Vur In Den Otto draait een dj-set en ook de Antwerpse hardrockband Amörtisseur komt die avond optreden.

Als zesde van de in totaal 14 concerten is er The Kids. De onbetwiste godfathers van de Belgische punk spelen op 28 februari in Ampere.

De andere bands van de line-up van Ondergronds/Bovengronds wordt bekend gemaakt in januari 2019. Tickets voor deze eerste zes concerten zijn te koop vanaf nu via www.ampere-antwerp.be.